Welhaghe - Logo

Kopen van een woning

Aan het Persoonlijk Financieel overzicht kan de wens gekoppeld worden om een woning te kopen en hiervoor een hypothecaire lening af te sluiten. Afhankelijk van de levensfase zijn er diverse scenario’s mogelijk. 

Ik wil op mezelf wonen!

Jongeren gaan op latere leeftijd op zichzelf wonen. Eén van de oorzaken is, dat het financieren van een woning anders gaat dan vroeger. Tegenwoordig kan niet meer zomaar alles geleend worden wat met de aankoop van de woning te maken heeft. Je hebt dus “eigen geld” nodig. Daarnaast zijn de lasten bij aanvang al best pittig. Dit komt omdat er een verplichting is om direct af te lossen.

Een goede voorbereiden om tot het kopen van een woning over te gaan is daarom belangrijk! Hoe kom je aan “eigen geld” als je dat niet op je rekening hebt staan? Dit kan door een schenking via familielid of gewoon door hier al vroeg voor te gaan sparen.  Door je Persoonlijk Financieel Overzicht uit te breiden naar een Hypotheekplan kan ik je helpen om je droom van een eigen plek waar te maken!

Ik wil groter wonen!

Je woning is te klein door gezinsuitbreiding, je werk verplaats zich naar elders, de buurt past niet meer bij jou? Kortom: je wilt verhuizen en bent een “doorstromer”! Je komt dan waarschijnlijk in een hele andere hypotheekwereld dan waarin je ooit begonnen bent. Regels zijn veranderd, overgangsregels ingevoerd. Mag ik mijn oude hypotheek meenemen, of moet ik dat juist niet doen, moet ik nu gaan aflossen, of kan het ook anders? Door je Persoonlijk Financieel Overzicht uit te breiden naar een Hypotheekplan kan ik je helpen om je de keuze te laten maken die het beste bij je past! 

 

Hypotheekadvies? 

Bel naar 06-53337592 of mail naar info@welhaghe.nl